ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ

2015-12-05 12:38

ΠΕΜΠΤΗ:

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ

Το κοτόπουλο με τις μπάμιες μου αρέσει να το κάνω στο φούρνο για να κρατάνε οι μπάμιες λίγο πιο τραγανές και όχι τόσο λιωμένες όπως γίνονται στη κατσαρόλα. Επίσης και το κοτόπουλο γίνεται πιο τραγανό αφού ψήνεται και κάνει μια κρούστα. Αν δεν το έχετε δοκιμάσει ακόμα έτσι , κάντε το τώρα!

1 κοτόπουλο κομμένο μερίδες

1 κιλό μπάμιες

6 ώριμες ντομάτες (τις 3 τριμμένες και τις 3 κομμένες ροδέλες)

1 κρεμμύδι τριμμένο

μαιντανό

λάδι

αλάτι-πιπέρι

πάπρικα γλυκιά

λίγο ξύδι

Εκτέλεση:

1.Αν οι μπάμιες είναι φρέσκιες τις καθαρίζω (κόβω λίγο περιμετρικά το κοτσανάκι ) και τις  βάζω σε μια λεκανίτσα με νερό και ξύδι . 

2.Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρω το κρεμμύδι να ξανθύνει και προσθέτω και το κοτόπουλο να ροδίσει καλά. Προσθέτω τις τριμμένες ντομάτες, μπαχαρικά και το μαιντανό καθώς και ένα ποτηράκι νερό 

3.Στραγγίζω τις μπάμιες και τις βάζω σ΄ενα ταψί. Ανοίγω σημεία σημεία στο ταψί και βάζω το κοτόπουλο. Από πάνω περιχύνω τη σάλτσα

4.Τοποθετώ πάνω απ το φαγητό μου τις φέτες ντομάτας και πασπαλίζω με λίγο αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Ρίχνω και ελάχιστο  λαδάκι πάνω στις ντομάτες και βάζω το φαγητό μου στο φούρνο στους 180  για 1 ώρα περίπου να ψηθούν και οι ντομάτες από πάνω και να σωθούν τα πολλά υγρά.