ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ

2016-01-16 11:16

ΤΡΙΤΗ:

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ

Μια απίστευτη συνταγή της Ντίνας Νικολάου που δοκίμασα τη προηγούμενη βδομάδα και ευχαρίστως θα έτρωγα ξανά και ξανά και ξανά!!Το μπουγιουρντί γενικά είναι ένας μεζές με τυριά ψημένα που είναι πολύ διαδεδομένος στη βόρεια Ελλάδα. 

Για 4 άτομα:

2 ολόκληρα στήθη κοτόπουλου ( Η συνταγή της Νικολάου είναι με μπούτι που αν το προτιμάτε θα χρειαστείτε 4 μπούτια)

1 πράσινη πιπεριά κομένη χοντρές λωρίδες

2 κόκκινες πιπεριές κομμένες χοντρές λωρίδες

1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο φέτες

4 κ.σ. μπαλσάμικο σος 

1 ποτηράκι κόκκινο κρασί

λάδι

1 ντοματάκι κονσέρβα

αλάτι ,πιπέρι

ρίγανη

400 γρ. φέτα

200 γρ. γραβιέρα 

μια καυτερή πιπερίτσα προεραιτικά για να τσιμπάει λίγο

Εκτέλεση:

1. Σ' ένα κατσαρολάκι σοτάρω στο λάδι το κοτόπουλο κομμένο μπουκίτσες. Μόλις ροδίσει ελαφρά απ όλες τις πλευρές, ρίχνω και τα λαχανικά και αφήνω 3-4 λεπτά αλατίζοντας για να βγουν τα νερά τους. 

2.Σβήνω με τη σος μπαλσάμικο  και έπειτα με το κρασί. 

3.Ρίχνω πιπέρι και ρίγανη και τη καυτερή πιπερίτσα . Τέλος ρίχνω το ντοματάκι και αφήνω δέκα λεπτά σε χαμηλή φωτιά να δέσει η σάλτσα.

4.Μοιράζω το κοτόπουλο σε 4 ατομικά πήλινα. Από πάνω βάζω τυρί φέτα από 100 γρ στη μερίδα και από τέσσερα κομματάκια γραβιέρα γύρω γύρω απ τη φέτα. Ρίχνω ελάχιστηο λάδι πάνω στη φέτα και λίγη ρίγανη όπως κάνουμε και στο μπουγιουρντί και τα βάζω στο φούρνο να λιώσουν τα τυριά.

Σημείωση: Αν θέλετε να κάνετε μόνοι σας τη σος μπαλσάμικο βάλτε στο μπλέντερ : 1 κούπα ηλιέλαιο-1 κούπα μπαλσάμικο ξύδι- 1/2 κούπα ελαιόλαδο-2 κ.σ. μουστάρδα -3 κ.σ. μέλι- λίγο αλάτι και χτυπήστε το καλά . Θα έχετε μια βελούδινη και πεντανόστιμη σος!