ΚΟΤΣΙΑ ΧΟΙΡΙΝΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ:
Κότσια χοιρινά στη γάστρα
4 κότσια χοιρινά
2 σκ. σκόρδο
1 κρεμμύδι
1 καρότο
2 φύλλα δάφνης
1 ποτηράκι λευκό κρασί
αλάτι -πιπέρι
ρίγανη
λάδι
λίγη μουστάρδα
πατάτες
Εκτέλεση:
1.Μπορώ αν θέλω να βάλω τα κότσια απ την προηγούμενη νύχτα σε μαρινάδα, γίνονται πιο νόστιμα και πιο μαλακά
2.Σ ένα μπωλ βάζω τα κότσια , το κρασί , το κρεμμύδι , το σκόρδο , το καρότο , μουστάρδα και μπαχαρικά και τα ανακατεύω. Αν τα αφήσουμε στο ψυγείο τη νύχτα την άλλη μέρα τα βάζω όπως είναι στη γάστρα, αλλιώς τα βάζω κατευθείαν όλα μαζί. Τα λαχανικά χοντροκομμένα
3.Προσθέτω το λάδι και κλείνω τη γάστρα..Ψήνω σε δυνατό φούρνο μισή ώρα.Πολύ σημαντικό είναι να μη βάλω καθόλου νερό
4.Καθαρίζω, κόβω τις πατάτες και τις βάζω σ ένα μπωλ με αλατοπίπερο, ρίγανη, μουστάρδα και τις ανακατεύω. Τις προσθέτω στη γάστρα και ψήνω μιάμησι ώρα ακόμα