ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ
ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ:
Για το φύλλο: (6-7 φύλλα που καλύπτουν το τετράγωνο ταψί του φούρνου)
1 κιλό αλεύρι
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ, ξύδι
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα χλιαρό νερό
Γέμιση:
1 κιλό κατσίκι μπούτι χωρίς κόκκαλο
250 γρ. γραβιέρα τριμμένη
5 φρέσκα κρεμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι
1/2 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
1 φλυτζανάκι ρύζι καρολίνα
1/2 κούπα ελαιόλαδο
2 αυγά
1 κούπα γάλα
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση:
1.Κάνω τη ζύμη για τα φύλλα.Κοσκινίζω το αλεύρι σε μια λεκανίτσα και ρίχνω τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνω καλά να γίνει εύπλαστη η ζύμη. Σκεπάζω με μια πετσέτα και αφήνω μισή ωρίτσα να ξεκουραστεί (εγώ ζυμώνω , αυτή κουράζεται!) .Χωρίζω 6 ή 7 μπαλίτσες και τις σκεπάζω με μια βρεγμένη πετσέτα να μη ξεραθούν όσο ανοίγω τα φύλλα.
2.Ετοιμάζω τη γέμιση. Βράζω το κρέας σε χαμηλή φωτιά με το ξερό ξρεμμύδι ολόκληρο για 1 1/2 ώρα
3.Το αφήνω να κρυώσει και ψιλοκόβω το κρέας και το κρεμμύδι.Προσθέτω τα κρεμμυδάκια, το ρύζι , τον άνιθο, τα αυγά ,αλάτι και πιπέρικαι ανακατεύω
4.Λαδώνω το ταψί και στρώνω 3 φύλλα λαδόνοντάς τα ενδιάμεσα
5.Αδειάζω το μίγμα και στρώνω και τα υπόλοιπα φύλλλα από πάνω πάλι λαδόνοντάς τα.
6.Χαράζω πρσεχτικά και ψήνω στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά