ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ

2015-12-16 11:24

ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ:

Για το φύλλο: (6-7 φύλλα που καλύπτουν το τετράγωνο ταψί του φούρνου)

1 κιλό αλεύρι

1 κ.γ. αλάτι

2 κ.σ, ξύδι

1/2 κούπα ελαιόλαδο

1 κούπα χλιαρό νερό

Γέμιση:

1 κιλό κατσίκι μπούτι χωρίς κόκκαλο

250 γρ. γραβιέρα τριμμένη

5 φρέσκα κρεμυδάκια ψιλοκομμένα

1 ξερό κρεμμύδι

1/2 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο

1 φλυτζανάκι ρύζι καρολίνα

1/2 κούπα ελαιόλαδο

2 αυγά

1 κούπα γάλα

αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση:

1.Κάνω τη ζύμη για τα φύλλα.Κοσκινίζω το αλεύρι σε μια λεκανίτσα και ρίχνω τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνω καλά να γίνει εύπλαστη η ζύμη. Σκεπάζω με μια πετσέτα και αφήνω μισή ωρίτσα να ξεκουραστεί (εγώ ζυμώνω , αυτή κουράζεται!) .Χωρίζω 6 ή 7 μπαλίτσες και τις σκεπάζω με μια βρεγμένη πετσέτα να μη ξεραθούν όσο ανοίγω τα φύλλα. 

2.Ετοιμάζω τη γέμιση. Βράζω το κρέας σε χαμηλή φωτιά με το ξερό ξρεμμύδι ολόκληρο για 1 1/2 ώρα

3.Το αφήνω να κρυώσει και ψιλοκόβω το κρέας και το κρεμμύδι.Προσθέτω τα κρεμμυδάκια, το ρύζι , τον άνιθο,  τα αυγά ,αλάτι και πιπέρικαι ανακατεύω

4.Λαδώνω το ταψί και στρώνω 3 φύλλα λαδόνοντάς τα ενδιάμεσα

5.Αδειάζω το μίγμα  και στρώνω και τα υπόλοιπα φύλλλα από πάνω πάλι λαδόνοντάς τα.

6.Χαράζω πρσεχτικά και ψήνω στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά