ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

2016-01-09 01:58

ΣΑΒΒΑΤΟ:

ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ:

Θα μου πείτε Σαββατιάτικα πάλι λαχανικό; Αύριο είναι Κυριακή όμως και θα σας αποζημιώσω ! Άλλωστε οι κρέπες ότι γέμιση και να έχουν, είναι νόστιμες!!

Για τη κρέπα:

1 λίτρο γάλα

5 κούπες αλεύρι

5 αυγά

1 κ.σ. βούτυρο

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. ζάχαρη

Για τη γέμιση:

1 πιπεριά φλωρίνης

1 πράσινη πιπεριά

1 πακέτο μανητάρια

1 κρεμμυδι

200 γρ. κρέμα γάλακτος

1 κούπα γραβιέρα 

Εκτέλεση:

1.Στο μίξερ χτυπάω όλα τα υλικά μαζί για τη κρέπα περίπου δεκα λεπτά. Η αλήθεια είναι πως δε ξέρω πόσες κρέπες ακριβώς βγαίνουν μ αυτή τη δόση αφού δε τις μέτρησα ποτέ αλλά αν περισέψουν μπορείτε να τις κάνετε την άλλη μέρα το πρωί με μερέντα! θα το εκτιμήσουν όλοι! Προς το παρόν σκεπάζω τη ζύμη μου και τη βάζω στο ψυγείο

2. Πλένω και ψιλοκόβω τα λαχανικά μου. Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι σοτάρω πρώτα το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα μανητάρια και στο τέλος ρίχνω τη κρέμα γάλακτος , τη τριμμένη γραβιέρα και αλατοπίπερο

3. Σ ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω μια σταγόνα λάδι και τη σκουπίζω ελαφρά μ ένα χαρτί κουζίνας. Αφήνω το τηγάνι να κάψει καλά (όπως το σίδερο πριν σιδερώσουμε) και με μια κουτάλα της σούπας ρίζνω μια δόση κρέπας . Σηκώνω το τηγνι και το κουνάω έτσο , ώστε η κρέπα να πιάσει όλο το πάτο του τηγανιού.  Θα αρχίσει να κάνει φουσκάλες που σηναίνει πως ψήθηκε η κάτω μεριά. Με μια μεταλλική σπάτουλα τη ξεκολλάω γύρω γύρω και τη γυρνάω. 

4. Όπως είναι τώρα, βάζω γέμιση στη μισή κρέπα και την κλείνω να γίνει μισοφέγγαρο. Αν δεν έχει ψηθεί καλά η πλευρά που ήρθε τώρα από πάνω την ξαναγυρνάω μια φορά. Με τον ίδιο τρόπο κάνω και τις υπόλοιπες μέχρι να τελειώσει η γέμιση. Δε χρειάζεται να τις βάλω στο φούρνο αφού τις γεμίζω κατευθείαν μέσα στο τηγάνι