ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΛΕΜΟΝΑΤΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

2016-04-22 17:17

Μ.ΤΡΙΤΗ:

ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΛΕΜΟΝΑΤΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

Μια μέρα λοιπόν που δεν ήξερα τι να μαγειρέω, άνοιξα το ψυγείο , άνοιξα τα ντουλάπια και ύστερα από μακρά σκέψη κατέληξα σ αυτό το πραγματικά πανεύκολο πιάτο !! Από γεύση ;;; Απλά τέλειο!!

2 κ. πατάτες κομμένες μεγάλους κύβους

8-10 μανητάρια μεγάλα κομμένα στα τέσσερα

1 καρότο μεγάλο ροδέλες χοντρές

1 πιπεριά ροδέλες ( εγώ έβαλα μια πορτοκαλί που είχα στο ψυγείο)

1 κρεμμύδι μεγάλο χοντροκομμένο

χυμό από 2 λεμόνια

2 κ.σ. μουστάρδα

100 γρ. λάδι

αλάτι , πιπέρι 

2 κ.σ. ρίγανη

Εκτέλεση:

1.Αφού κόψω τα λαχανικά τα βάζω όλα μαζί στη γάστρα. Ρίχνω το χυμό λεμονιού , τη μουστάρδα και τα μπαχαρικά και ανακατεύω καλά. Τέλος ρίχνω το λάδι και ένα ποτηράκι νερό.

2.Κλείνω το καπάκι και ψήνω σε δυνατό φούρνο για 2 ώρες περίπου. 5 λεπτά πριν το τέλος βγάζω το καπάκι και γυρνάω το φούρνο στο γκριλ . Έτσι οι πατατούλες θα γίνουν απ έξω τραγανές και από μέσα θα λιώνουν.