ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΙ
ΤΕΤΑΡΤΗ:
ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΙ:
Αυτή τη συνταγή την είχα δει σ ένα περιοδικό και είναι της Μαρίας Εκμετσίογλου!!! Ότι πρέπει για σας που νηστεύετε!
1 αφράτο λάχανο κατάλληλο για λαχανοντολμάδες
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. κουκουνάρι
400 γρ. μανητάρια από κονσέρβα φετούλες
8 κ.σ. ρύζι καρολινα
αλάτι , πιπέρι
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
Εκτέλεση:
1.Καθαρίζω το λάχανο απ τα εξωτερικά του φύλλα και κόβω με μαχαίρι το χοντό κοτσάκι .Το βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει γαι 5-10 λεπτά, ίσα ίσα να μαλακώσουν τα φύλλα του .
2.Αφαιρώ το λάχανο απ τη κατσαρόλα κι όταν κρυώσει ξεχωρίζω τα φύλλα του. Σιγά σιγά αφαιρώ ότι χοντρό κοτσάνι έχουν και τα κόβω στο μέγεθος που θέλω να τυλίξω τα ντολμαδάκια.
3.Σ ένα μπωλ βάζω όλα τα υλικά εκτός απ το χυμό λεμονιού και τα ανακατεύω καλά.
4.Απλώνω ένα φύλλο , τοποθετώ ένα κουτάλι απ τη γέμιση και τυλίγω.
5.Τοποθετώ τα ντολμαδάκια σε μια κατσαρόλα προσθέτω νερό ίσα να σκεπαστεί το φαγητό μου και βράζω σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα.
Σερβίρω με μπόλικο χυμό λεμονιού.