ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ
ΤΕΤΑΡΤΗ:
ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ
Τετάρτη σήμερα και θα σας δώσω μια ωραία συνταγή που να πω την αλήθεια κι αυτή την έμαθα όταν ήρθα στη βόριεα Ελλάδα. Δεν ξέρω αν είναι τοπική ή αν απλώς η μαμά μου δεν την ήξερε και δεν την έκανε αλλά είναι σίγουρα πολύ νόστιμη και θρεπτική!
Για 4 άτομα:
1/2 λάχανο χοντροκομμένο
1 καρότο κομμένο κυβάκια
1 πράσινη πιπεριά κομμένη κυβάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κούπα σάλτσα ντομάτας
χυμό από 1 λεμόνι
1 κούπα ρύζι
λάδι
αλάτι , πιπέρι
λίγο άνιθο
Εκτέλεση:
1.Σε μια κατσαρόλα βάζω το λάδι και τα ψιλοκομμένα λαχανικά ,(κρεμμύδι-καρότο -πιπεριά). Μόλις μαραθούν λίγο προσθέτω το λάχανο , το ρύζι και αλατοπίπερο. Ανακατεύω λίγο
2.Προσθέτω τη σάλτσα ντομάτας , το χυμό λεμονιού και 1 ποτήρι νερό και αφήνω σε χαμηλή φωτιά να βράσει το ρύζι
3.Σερβίρω με φρεσκοκομμένο άνιθο