ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ

2016-01-16 11:17

ΤΕΤΑΡΤΗ:

ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ

Τετάρτη σήμερα και θα σας δώσω μια ωραία συνταγή που να πω την αλήθεια κι αυτή την έμαθα όταν ήρθα στη βόριεα Ελλάδα. Δεν ξέρω αν είναι τοπική ή αν απλώς η μαμά μου δεν την ήξερε και δεν την έκανε αλλά είναι σίγουρα πολύ νόστιμη και θρεπτική!

Για 4 άτομα:

1/2 λάχανο χοντροκομμένο

1 καρότο κομμένο κυβάκια

1 πράσινη πιπεριά κομμένη κυβάκια

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κούπα σάλτσα ντομάτας

χυμό από 1 λεμόνι

1 κούπα ρύζι

λάδι 

αλάτι , πιπέρι

λίγο άνιθο

Εκτέλεση:

1.Σε μια κατσαρόλα βάζω το λάδι και τα ψιλοκομμένα λαχανικά ,(κρεμμύδι-καρότο -πιπεριά). Μόλις μαραθούν λίγο προσθέτω το λάχανο , το ρύζι και αλατοπίπερο. Ανακατεύω λίγο

2.Προσθέτω τη σάλτσα ντομάτας , το χυμό λεμονιού και 1 ποτήρι νερό και αφήνω σε χαμηλή φωτιά να βράσει το ρύζι

3.Σερβίρω με φρεσκοκομμένο άνιθο