ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΤΟΥ ΣΕΦ
ΠΕΜΠΤΗ:
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΤΟΥ ΣΕΦ:
Αν σας αρέσει η κρέμα γάλακτος αυτή η συνταγή θα σας απογειώσει! Πως λένε στις εκπομπές.., θα γίνει έκρηξη στον ουρανίσκο σας!
Για 4 άτομα
2 φιλέτα χοιρινά
1 πακέτο λιγκουίνι
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο φετάκια
1 πράσινη πιπεριά και 1 κόκκινη πιπεριά κομμένες φετάκια
2 ποτηράκια μικρά κονιάκ
500 γρ. κρέμα γάλακτος
αλάτι , πιπέρι
Εκτέλεση:
1.Βράζω τα λιγκουίνι , αλλά όχι πολύ καλά γιατί αργότερα θα πάρουν πάλι βράση με τη κρέμα γάλακτος και δε θέλω να λασπώσουν. Τα κρυώνω καλά , τα στραγγίζω και τα βάζω σ ένα μπολ με λίγο ηλιέλαιο να μη κολλάνε. Μπορούν να μείνουν έτσι στο ψυγείο ως την ώρα που θα ετοιμάσω το φαγητό
2.Επειδή το φαγητό αυτό είναι της ώρας, δηλαδή το ετοιμάζω πριν κάτσουμε στο τραπέζι , είναι καλύτερα να γίνεται σε δύο δόσεις στο τηγάνι . Πρώτα δηλαδή τις δύο μερίδες και μετά τις άλλες δύο. Σ ένα τηγάνι λοιπόν σοτάρω σε λίγο λάδι το μισό κρεμμύδι και τις μισές πιπεριές. Προσθέτω το ένα φιλέτο κομμένο μικρά κομμάτια και σοτάρω πολύ καλά.
3.Μόλις το κρέας μαλακώσει σβήνω με το κονιάκ. αλατοπιπερώνω και προσθέτω και τη μισή κρέμα γάλακτος.
4.Όταν η κρέμα αρχίσει να βράζει ρίχνω δυο μερίδες μακαρόνια στο τηγάνι και ανακατεύω . Μόλις σωθούν τα πολλά ζουμιά σερβίρω σε δυο πιάτα