ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

2016-03-11 00:42

ΣΑΒΒΑΤΟ:

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Το γεγονός ότι μπορώ να το μαγειρεύω κάθε μα κάθε μέρα και κανείς να μη διαμαρτυρηθεί σας λέει κάτι;;; Βασική προυπόθεση επιτυχίας είναι τα ατομικά πύλινα σκέυη. 

Για 5 άτομα

1 πακέτο μακαρόνια της αρεσεκείας σας

1 κονσέρβα μανιτάρια φετούλες

10 φέτες μπέικον κομμένο μικρά κομμάτια

10 φέτες ζαμπόν κομμένο μικρά κομμάτια

γκούντα τριμμένο περίπου 200 γρ.

1 κρεμύδι ψιλοκομμένο

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

αλάτι , πιπέρι

λίγο λάδι

Εκτέλεση:

1.Βράζω τα ζυμαρικά αλλά τα αφήνω λίγο άβραστα επειδή θα βράσουν και στο φούρνο . Τα στραγγίζω και τα κρυώνω

2.Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρω στο λάδι το κρεμμύδι και μόλις ξανθύνει προσθέτω το μπέικον , το ζαμπόν και τα μανιτάρια. Προσθέτω τη σάλτσα,  μπαχαρικά και λίγο νεράκι. Αφήνω δέκα λεπτά να δέσει η σάλτσα. 

3.Ανακατεύω τη σάλτσα με τα μακαρόνια . Πρέπει να είναι ζουμερά και όχι στεγνά γι αυτό αν δείτε πως είναι στεγνά προσθέστε λίγο ζεστό νερό και ανακατέψτε τα.

4.Μοιράζω τη μακαρονάδα μου σε 5 πύλινα και πασπαλίζω από πάνω με μπόλικο γκούντα

5.Ψήνω στο φούρνο μέχρι να λιώσει και να ροδίσει ελαφρά το κασέρι

6.Βάλτε στα πιάτα χαρτοπετσέτες και τοποθετήσε πάνω τα πύλινα  για να μη γλυστράνε.