ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

2015-12-05 12:34

ΔΕΥΤΕΡΑ:

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

'Οπως έχω πει κι άλλες φορές η Δευτέρα  είναι λίγο δύσκολη μέρα κι επειδή χρειαζόμαστε αρκετό χρόνο για να κάνουμε τα ψώνια της βδομάδας , πάντα κάνω ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό. Αυτή τη βδομάδα λοιπόν θα ξεκινήσω με τη κλασική μακαρονάδα μπολονέζ , έτσι όμως όπως την κάνουν και στη γειτονική μας Ιταλία και γίνεται νοστιμότατη! Το μυστικό είναι απλά το μπατούτο! Δηλαδή το μείγμα των ψιλοκομμένων λαχανικών που σοτάρουμε αρχικά. Έχουμε συνηθίσει να σοτάρουμε μόνο κρεμμυδάκι και μετά τον κιμά.  Οι Ιταλοί όμως σοτάρουν ψιλοκκομένο σέλινο , κρεμμύδι και καρότο. Ας δούμε λοιπόν πως γίνεται!

1 πακέτο  μακαρόνια της αρεσκείας σας

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 καρότο

2 κλωνάρια σέλινο

1 μικρό ποτηράκι κόκκινο κρασί

1 ντοματάκι + 2 κ.σ. πελτέ ή 4 ώριμες ντομάτες τριμμένες

2 κύβους ζωμό βοδινού

λάδι

μαιντανό

πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση:

1.Βράζω τα μακαρόνια μου σε μπόλικο αλατισμένο νερό.  Τα σουρώνω  και τα κρυώνω. Αν τα σερβίρω σύντωμα τα καίω με ελαιόλαδο στη κατσαρόλα αλλά αν θέλω να διατηρήσω για αργότερα μπορώ όταν τα κρυώσω να ρίξω λίγο λάδι και να τα ανακατέψω και να τα βάλω στο ψυγείο. Απλά θα τα ζεστάνω πριν τα σερβίρω

2.Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το λάδι και σοτάρω τα ψιλοκομμένα μου λαχανικά (τα οποία μπορώ να τα περάσω απ το μούλτι), το κρεμμύδι , το καρότο και το σέλινο δηλαδή σε χαμηλή φωτιά. Θα πάρει περίπου δέκα λεπτά το σοτάρισμα.

3.Δυναμώνω το μάτι και ρίχνω το κιμά. Τον ανακατεύω καλά να ασπρίσει . Όταν πιεί όλα τα ζουμιά σβήνω με το κρασί. Αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτω τη ντομάτα , το μαιντανό, τους κύβους, τη πάπρικα και ένα ποτήρι ζεστό νερό

4.Αφήνω να βράσει πάλι σε χαμηλή φωτιά  περίπου μισή ώρα να πήξει η σάλτσα

5.Σερβίρω με τριμμένη παρμεζάνα