ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΟΤΕ
ΠΕΜΠΤΗ:
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΟΤΕ
Χρόνια πολλά στους Γιάννιδες και στις Ιωάννες! Κι επειδή σχεδόν κάθε σπίτι έχει κι ένα Γιάννη και σίγουρα το βράδυ αν δεν έχετε τραπέζι κάπου θα σας καλέσουν να φάτε σκέφτηκα να κάνω κάτι ελαφρύ για το μεσημέρι! Εγγυημένη συνταγή!
1 πακέτο φρέσκα μανιτάρια
2 πατάτες κομμένες κύβους και τηγανισμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο φέτες
σκόνη σκόρδου ή μια σκ. σκόρδο
λίγο λευκό μπαλσάμικο ή 1 ποτηράκι κρασί
2 μεγάλες κουταλιές βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
παρμεζάνα τριμμένη
μαιντανό
Εκτέλεση:
1.Κόβω τα μανιτάρια στα 4. Σε ένα τηγάνι σοτάρω στο μισό βούτυρο τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια. Ρίχνω αλάτι , πιπέρι και σκορδόσκονη και σβήνω με το μπαλσάμικο (περίπου 3 κ.σ.) ή 1 ποτηράκι κρασί.
2.Μόλις εξατμηστεί το αλκοόλ προσθέτω τις πατάτες που τις έχω τηγανίσει. Θέλω να είναι το ίδιο μέγεθος κομμένες με τα μανιτάρια για να είναι πιο ομοιόμορφο το πιάτο μου
3.Προσθέτω το υπόλοιπο βούτυρο και τον μαιντανό.
4.Βάζω τα μανιτάρια μου σ΄ενα πιάτο και πασπαλίζω με τη παρμεζάνα