ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

2016-02-05 22:51

ΣΑΒΒΑΤΟ:Ένα φαγητό που δε θα το βρείτε στο ίντερνετ γιατί απλά το έκανα μια μέρα που δεν είχα τίποτε στο ψυγείο να μαγειρέψω.. έτσι τηγάνισα μελιτζάνες και της έψησα μαζί με μπεσαμέλ!! Σπουδαία ανακάλυψη δε το λες , αλλά πιστέψτε με ήταν τέλειο!

4 μελιτζάνες κομμένες φέτες

λάδι για τηγάνισμα

1 φλ. γραβιέρα τριμμένη

1 λίτρο γάλα

1 πλάκα βούτυρο

1 φλ. γεμάτο αλεύρι

αλάτι ,πιπέρι

Εκτέλεση:

1.Πλένω τις μελιτζάνες και τις κόβω φέτες. Τις αλατίζω και τις βάζω σ ένα σουρωτήρι μια ώρα να στραγγίσουν. Μετά από μια ώρα λοιπόν τις ξεπλένω και τις σκουπίζω με χαρτί κουζίνας.

2.Τηγανίζω τις μελιτζάνες και τις βάζω σε απορροφητικό χαρτί. Βουτυρώνω ένα πυρέξ και τις στρώνω πασπαλίζοντας ανάμεσα με γραβιέρα. Αφήνω λίγη γραβιέρα που θα τη ρίξω πάνω στη μπεσαμέλ

3.Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το γάλα, το αλεύρι , το βούτυρο και αλατοπίπερο. Τα ανακατεύω και τα βάζω στο μάτι ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα ώσπου να πήξει. Μόλις πήξει τραβάω απ τη φωτιά και ρίχνω το αυγό ανακατεύοντας γρήγορα. 

4.Ρίχνω τη μπεσαμέλ πάνω στις μελιτζάνες, πασπαλίζω με γραβιέρα και ψήνω σε δυνατό φούρνο μισή ώρα περίπου