ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
ΤΡΙΤΗ:
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
Παρ όλο που η Σαρακοστή ξεκίνησε ξέρω πως πολλοί από σας δε νηστεύετε ακόμα. ( Όσοι όμως νηστεύετε , μπορείτε να παίρνετε ιδέες απ τη λίστα με τα νηστίσιμα και απ τα προγράμματα προηγούμενων εβδομάδων)
Το νόστιμο λοιπόν αυτό πιάτο απ τη Μεγάλη Βρετανία, φτιαγμένο με τρυφερό μοσχαράκι και λαχανικά , σας δίνει την ευκαιρία να μαγειρέψετε ένα πρωτότυπο αγγλικό πιάτο χρησιμοποιώντας μόνο ένα σκεύος!
1 κ. μοσχάρι (σπάλα, ελιά, ποντίκι) σε κύβους
25 γρ. αλεύρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
8 λωρίδες μπέικον
4 κλωνιά σέλερι σε φέτες
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
100 γρ. μανιτάρια σε φέτες
400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες (κοσνέρβα)
200 γρ. ζωμό κρέατος
αλάτι -πιπέρι
Εκτέλεση:
1.Αλατοπιπερώνω το αλεύρι και αλευρώνω με αυτό τους κύβους του κρέατος.
2.Ζεσταίνω το λάδι σε κατσαρόλα και τηγανίζω σε δυνατή φωτιά τους κύβους ώσπου να ροδίσουν καλά απ όλες τις πλευρές.
3.Προσθέτω το μπέικον , το σέλερι, τα κρεμμύδια, και τα μανιτάρια τηγανίζοντας για 5 λεπτά , ώσπου να αρχίσει να γίνεται τραγανό το μπέικον και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
4.Προσθέτω τις ντοματούλες και το ζωμό. Σκεπάζω , χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω για 25-30 λεπτά , να μαλακώσει το κρέας και να πήξει η σάλτσα Σερβίρω αμέσως με φρέσκο ψωμάκι.