ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΑΡΜΠΟΝΑΝΤ ΑΛΑ ΦΛΑΜΑΝΤ

2016-02-13 01:17

ΚΥΡΙΑΚΗ:

 ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΑΡΜΠΟΝΑΝΤ ΑΛΑ ΦΛΑΜΑΝΤ

Η λέξη καρμπονάντ κανονικά σημαίνει φουσκάλα στα Ιταλικά , αλλά αυτό το πιάτο είναι Γαλλικό και σημαίνει κρέας μαγειρεμένο με κρεμμύδια και μπύρα!

3 κ.σ. λάδι

1 κιλό μοσχάρι από νουά

4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3 κ.σ. αλεύρι

1 κ.σ. ντοματοπελτές

1 λίτρο μπύρα

1 ματσάκι μπουκέ γκαρνί ( δεμένα μυρωδικά σε φύλλο πράσου που το βάζουμε μόνο για τη μυρωδιά και στο τέλος το αφαιρούμε)

1 κ.γ. καστανή ζάχαρη

1250 γρ. ζωμό κρέατος

Εκτέλεση:

1.Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς

2.Ζεσταίνω το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρω το μοσχάρι απ όλες τις μεριές. Το βγάζω και το κρατάω στην άκρη

3.Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρω το κρεμμύδι σε χαμλή φωτιά . Προσθέτω δυο κ.σ. αλεύρι και ανακατεύω. Προσθέτω το πελτέ και ανακατεύω ξανα. Συνεχίζω με τη μπύρα , το μπουκέ γκαρνί και τη ζάχαρη. Μόλις πάρουν βράση προσθέτω και το ζωμό και το κρέας και αφήνω 5 λεπτά .

4,Γυρνάω το φαγητό σε γάστρα , αλατοπιπερώνω και ψήνω με κλειστό καπάκι περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά. 

5.Βάζω το κρέας σε μια πιατέλα και βράζω λίγο τη σάλτσα να πήξει και περιχύνω το κρέας και σερβίρω