ΜΟΣΧΑΡΙ ΡΑΓΟΥ

2016-04-16 12:47

ΚΥΡΙΑΚΗ:

ΜΟΣΧΑΡΙ ΡΑΓΟΥ

Επειδή οι περισσότερες νοικοκυρές είναι πραγματικά πολυάσχολες προσπαθώ οι συνταγές που σας δίνω να είναι εύκολες , γρήγορες αλλά πάνω απ όλα χωρίς συμβιβασμούς στη ποιότητα και τη γέυση. Έτσι κι αυτό το πιάτο είναι πλούσιο σε θρεπτική αξία και φυσικά έχει δοκιμαστεί πολλές φορές ώστε να έιναι σίγουρη η επιτυχία του! Αν νηστεύετε κρατήστε τη συνταγή για να τη δοκιμάσετε κάποια άλλη στιγμή. 

 

1 κ. μοσχάρι από σπάλα

αλεύρι

λάδι

2 σκ. σκόρδο λιωμένο

4 φέτες πανσέτα καπνιστή κομμένη κομματάκια

1 1/2 φλ. κόκκινο κρασί

1/2 φλ. ζωμό βοδινού

1 1/2 κ.σ. πελτέ

1 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ή 2 κ.σ. αποξηραμένο 

4 καρότα κομμένα χοντρές ροδέλες

400 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα στη μέση

Εκτέλεση:

1.Κόβω το κρέας σε κύβους και το αλευρώνω. Το τηγανίζω σε ελάχιστο λάδι απ όλες τις πλευρές. Το κρατάω στην άκρη.

2.Στο ίδιο τηγάνι σοτάρω το σκόρδο και τη πανσέτα ώσπου να ξεροψηθεί η πανσέτα. Ξαναβάζω στο τηγάνι το κρέας, τα καρότα, το κρασί , το πελτέ, τη μουστάρδα και το θυμάρι και αφήνω να πάρουν μια βράση.

3.Τα γυρνάω σε γάστρα και τα ψήνω σε μέτριο φούρνο σκεπασμένα περίπου 2 ώρες.

4.Προσθέτω τα κρεμμύδια και ψήνω άλλη μισή ώρα να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.