ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΡΟΛΑΚΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ
KYRIAKH:
ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΡΟΛΑΚΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ:
Για δεύτερη βδομάδα σας δίνω γερμανική συνταγή αλλά είναι απ τα πιάτα που λατρεύω και δεν μπορούσα να μη τη μοιραστώ μαζί σας! Αυτό το πιάτο το κάνω πάντα όταν έχω επίσημο τραπέζι και στις γιορτές.
Για 6 άτομα
6 μοσχαρίσια σνίτσελ
12 φέτες μπέικον καπνιστό
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα κυβάκια
2 καρότα κομμένα κυβάκια
1 βαζάκι ξυνά αγγουράκια κομμένα φετούλες
1 ποτήρι μουστάρδα
1/2 ποτήρι βούτυρο
αλάτι ,ποπέρι
300 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
1.Πλένω και στεγνώνω καλά το κρέας με χαρτί κουζίνας. Το αλατοπιπερώνω
2.Ανακατεύω τη μουστάρδα με το βούτυρο να γίνουν ένα μείγμα. Μ αυτό το μείγμα αλοίφω την επιφάνεια απ τα σνίτσελ
3.Βάζω από δύο φέτες μπέικον και μια κουταλιά απ τα κομμένα λαχανικά (κρεμμύδια-καρότα-αγγουράκια)
4.Κλείνω τα ρολάκια με οδοντογλυφίδες και τα βάζω σε μια κατσαρόλα σκέτα να σοταριστούν καλά απ όλες τις πλευρές
5.Προσθέτω λίγο νεράκι και άν έχουν περισέψει λαχανικά τα ρίχνω κι αυτά στη κατσαρόλα. Αφήνω περίπου 1 1/2 ώρα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά .
6.Βγάζω τα ρολάκια σ΄ενα πιάτο , βγάζω τις οδοντογλλυφίδες και περνάω στο μπλέντερ τα λαχανικά που είναι στη κατσαρόλα. Όταν τα αλέσω τα ξαναρίχνω στη κατσαρόλα πρσθέτοντας και τη κρέμα γάλακτος και αφήνω δυό λεπτά να δέσει η σάλτσα. Μπορώ να συνοδέψω με βραστές πατάτες και κόκκινο λάχανο σοταρισμένο με βούτυρο