ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΙΜΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

2016-03-26 20:37

ΤΡΙΤΗ:

ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΙΜΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Αν νηστεύετε μόνο από κρέας αυτή η συνταγή είναι ιδανική για σας!!!Δε χρειάζεται να σας πω ότι είναι και πάρα πολύ νόστιμη... εννοείται!!

2 μεγάλες μελιτζάνες 

2 μεγάλα κολοκυθάκια

3-4 πατάτες

1/2 κ. μανιτάρια φρέσκα

2 ώριμες ντομάτες τριμμένες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 μικρό ποτηράκι κρασί λευκό

λίγο  ελαιόλαδο

λάδι για το τηγάνισμα

1 λίτρο γάλα

1 κούυπα αλεύρι γεμάτη

1 πλάκα βούτυρο

αυγο

αλάτι , πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Κόβω τις πατάτες , τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια σε ροδέλες. Βάζω τις μελιτζάνες με αλάτι σε ένα σουρωτήρι και τηγανίζω τις πατάτες και τα κολοκυθάκια. Όταν τα βγάζω απ το τηγάνι τα τοποθετώ σε απορροφητικό χαρτί . Στη συνέχεια ξεπλένω τις μελιτζάνες απ το αλάτι και τις σκουπίζω καλά. Μετά τις τηγανίζω και αυτές και τις τοποθετώ στο απορροφητικό χαρτί. Καλά είναι αν μπορείτε αυτή τη διαδικασία να την κάνετε απ την προηγούμενη μέρα για να μη βγάλει πολύ λάδι το φαγητό στο ψήσιμο.

2.Ψιλοκόβω τα μανιτάρια . Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρω στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και προσθέτω και τα μανιτάρια. Αλατίζω και μόλις στεγνώσουν τα υγρά , σβήνω με το κρασάκι. Αφήνω λίγο να εξατμηστεί το αλκοόλ και προσθέτω τη τριμμένη ντομάτα, πιπεράκι και λίγο νερό. Βράζω για 10-15 λεπτά  να δέσει η σάλτσα.

3.Σε ένα ταψάκι στρώνω τις πατάτες , αλατίζω , στρώνω τις μελιτζάνες , αλατίζω και τέλος στρώνω και τα κολοκυθάκια και αλατίζω. Βάζω από πάνω τη σάλτσα με τα μανιτάρια . 

4.Σε μια κατσαρόλα βάζω το γάλα όπως είναι κρύο, το βούτυρο που το έχω κόψει κομμάτια, το αλεύρι και αλατοπίπερο. Τα βάζω πάνω στο μάτι και ανακατεύω συνέχεια μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ μου. Τραβάω τη κατσαρόλα απ τη φωτιά και ρίχνω ένα αυγό και ανακατεύω καλά.

5.Ρίχνω τη μπεσαμέλ  πάνω στο φαγητό μου και τη στρώνω με μια σπάτουλα.  Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου για μία ώρα ,μέχρι να πάρει η επιφάνεια ένα ροδοκόκκινο χρώμα.