ΜΠΑΝΟΦΙ

2015-11-26 18:34

Δε ξέρω για σας αλλά στο δικό μας σπίτι, γίνεται πανικός κάθε φορά που το φτιάχνω!! Πεντανόστιμο και πανεύκολο γλυκό! Το μόνο δύσκολο είναι που πρέπει να το ξεκινήσετε μια μέρα πριν.. οπότε η αναμονή μεγαλώνει...

2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα

1 κουτί νταιτζέστιβ μπισκότα

50 γρ. κουβερτούρα (μπορείτε να βάλετε και οποιαδήποτε σοκολάτα αν δεν έχετε κουβερτούρα)

50 γρ βούτυρο

3 μπανάνες

1 κουτί γκαρνί σαντυγί ( περιέχει 2 σακουλάκια στο κουτί και θα χρειαστείτε και γάλα για να το φτιάξετε)

Εκτέλεση:

1.Μια μέρα πριν φτιάξω το γλυκό μου βάζω σε μια κατσαρόλα τα ζαχαρούχα σκεπασμένα με νερό να βράσουν για 4 ώρες σε χαμηλή φωτιά. Πρέπει να προσέχετε να είναι συνέχεια σκεπασμένα τα ντενεκεδάκια με νερό αλλιώς δε θα γίνει καλή η καραμέλα. Όταν είναι έτοιμα τα βάζω στο ψυγείο ως την επόμενη μέρα

2.Θα χρειαστώ ένα στρογγυλό ταψάκι . Αλέθω τα μπισκότα μου . Σε ένα τηγανάκι βάζω το βούτυρο να λιώσει και προσθέτω και τα αλεσμένα μπισκότα. Ανακατεύω καλά να βουτυρωθεί όλο το μπισκότο . Βγάζω το τηγανάκι απ το μάτι και ρίχνω τη σοκολάτα. Ανακατεύω μέχρι να λιώσει και να γίνει ένα με το μπισκότο. Τοποθετώ το μπισκότο στο ταψάκι μου και το πατάω με τα δάχτυλα ώστε γύρω -γύρω το στεφάνι να είναι λίγο πιο σηκωμένο  για να μη χύνεται μετά η καραμέλα

3.Πάνω στο μπισκότο αδειάζω τη καραμέλα , δηλαδή το ζαχαρούχο , το οποίο έχει γίνει  αρκετά πηχτό και το απλώνω με προσοχή σε όλη την επιφάνεια

4.Καθαρίζω και κόβω τις μπανάνες φετούλες και τις τοποθετώ πάνω στη καραμέλα

5.Έχω ετοιμάσει τη σαντυγί σύνφωνα με τις οδηγίες που έχει στο κουτί και την έχω βάλει στο ψυγείο να σφήξει λίγο. Τη βάζω σε ένα γκαρνί και σχηματίζω ροζέτες πάνω απ τις μπανάνες ώστε να καλύψω όλη την επιφάνεια του γλυκού

6.Το βάζω στο ψυγείο δυο ωρίτσες πριν το κόψω