ΜΠΟΥΤΙ ΧΟΙΡΙΝΟ

2015-12-16 11:27

ΜΠΟΥΤΙ  ΧΟΙΡΙΝΟ:

Δεν έχει τόσο σημασία τι μπαχαρικά θα βάλετε όσο ο τρόπος που θα το ψήσετε. Το βασικό έιναι να ψήνετε το κρέας σας μισή ώρα σε δυνατό φούρνο για να θορακιστούν τα υγρά του και να μείνει ζουμερό και μετά να χαμηλώσετε το φούρνο και να το ψήσετε τόση ώρα όσο έιναι και βάρος απ το κρέας. Αν για παράδειγμα το μπούτι είναι 3 κιλά θα ψήσετε 3 ώρες σε χαμηλό φούρνο. Αν είναι 2 κιλά, θα ψήσετε 2 ώρες και ούτο καθεξής. 

1 χοιρινό μπούτι περίπου 3 κιλά

1 κούπα χυμό ανανά

1 κούπα χυμό πορτοκαλιού

1/2 κούπα χυμό λεμονιού

αλάτι 

πιπέρι

ρίγανη

Εκτέλεση:

1.Η συνταγή είναι της Βέφας αλλά έχω κάνει αλλαγές και την προσάρμοσα στα γούστα μας. Απ το προηγούμενο βράδυ βάζ το μπούτι στο ψυγείο με τους χυμούς και τα μπαχαρικά. Αν καταφέρω να ξυπνήσω κάποια στγμή το φέρνω μια τούμπα να μαριναριστεί και η άλλη πλευρά

2.Την άλλη μέρα το βάζω στη γάστρα και το ψήνω όπως σας εξήγησα πιο πάνω