ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
ΠΕΜΠΤΗ:
Μπριζόλες με καραμελωμένα κρεμμύδια
4 χοιρινές μπριζόλες με κόκκαλο
3 μεγάλα κρεμμύδια ροδέλες
1 1/2 κούπα ζωμό βοδινού
6 κ.σ. σόγια σος
2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
1 κ.γ. ξύδι
1κ.γ. θυμάρι
λίγο λάδι
αλάτι ,πιπέρι
Εκτέλεση:
1.Σ ένα μπωλ ανακατεύω το ζωμό με 3 κ.σ. σόγια σος, το ξύδι και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί
2.Αλατοπιπερώνω τις μπριζόλες και τις πασπαλίζω με θυμάρι
3.Τηγανίζω τις μπριζόλες σε λάδι περίπου 7 λεπτά απ την κάθε πλευρά. Τις βγάζω σε μια πιατέλα
4. Βάζω στο τηγάνι το μείγμα της ζάχαρης και τα κρεμμύδια και τα αφήνω με κλειστό καπάκι να μαγειρευτούν πέντε λεπτά
5.Βγάζω με μια τρυπιτή τα κρεμμύδια και τα τοποθετώ πάνω στις μπριζόλες. Ρίχνω στο τηγάνι και τιην υπόλοιπη σόγια και αφήνω λίγο να χυλώσει η σάλτσα
6.Μ ένα κουτάλι ρίχνω σάλτσα πάνω στις μπριζόλες