ΜΠΡΟΚΟΛΟ AU GRATIN

2016-04-02 18:20

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

ΜΠΡΟΚΟΛΟ AU GRATIN

Άλλη μια συνταγή που την έμαθα στη Γερμανία. Το μπρόκολο ήταν σαν ορεκτικό στη κάρτα αλλά πολλοί πελάτες το έτρωγαν για κυρίως γεύμα. Όταν δοκίμασα , κατάλαβα γιατί!

1 μπρόκολο

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πιπεριά ψιλοκομμένη

1 κ.σ. πελτέ

1 φλιτζανάκι κονιάκ

αλάτι , πιπέρι

1 κρέμα γάλακτος μικρή

γκούντα τριμμένο 

Εκτέλεση:

1.Βράζω το μπρόκολο τόσο ώστε να μείνει αρκετά τραγανό.

2.Σε μια κατσαρόλα σοτάρω σε λίγο λάδι το κρεμμύδι και τη πιπεριά.

3.Σβήνω με το κονιάκ. Μόλις εξατμηστεί το αλκοόλ αραιώνω σε ένα ποτήρι νερό το πελτέ και το βάζω στο φαγητό .

4.Αλατοπιπερώνω και αφήνω δέκα λεπτά να δέσει η σάλτσα. Τέλος προσθέτω τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύω. Σβήνω τη φωτιά.

5.Βάζω το μπρόκολο σ ένα πυρέξ και το περιχύνω με τη σάλτσα.. Από πάνω πασαπαλίζω με το γκούντα και ψήνω σε δυνατό φούρνο ώσπου να πάρει ρόδινο χρώμα.