ΜΥΔΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ

2016-04-09 13:18

ΔΕΥΤΕΡΑ:

ΜΥΔΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ

Καλή βδομάδα φίλες και φίλοι! Και πως να μην είναι καλή όταν ξεκινάς με τέτοιο φαγητό!!! Τα μύδια είναι πολύ νόστιμα αλλά τα φρέσκα μύδια με το κέλυφος είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή. Με μόνο 4,50 ευρώ το κιλό μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο καλύτερο κι απ της καλύτερης ψαροταβέρνας!! Υπάρχουν πολλές εκδοχές για τα αχνιστά μύδια ανάλογα τα γούστα. Εγώ θα σας δώσω τη συνταγή που κάνω στο σπίτι γιατί μας αρέσει να τρώμε μέχρι και το ζουμάκι που μένει!

2 κ. μύδια φρέσκα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη

1 ποτηράκι μικρό ούζο

1 κ.σ. μουστάρδα

2 κ.σ.. λάδι

αλάτι , πιπέρι

3-4 λεμόνια

Εκτέλεση:

1.Καθαρίζω τα μύδια ως εξής: Με το χέρι τραβάω τα μουστάκια που κρέμονται προς τα κάτω, δλδ προς το μέρος που είναι κλειστό το μύδι. Κάτω από τρεχούμενο νερό αν είναι πολύ βρώμικο το κέλυφος το τρίβω με το πράσινο σύρμα που πλένω τις κατσαρόλες. Αν έχουν πετρούλες δεν πειράζει να τις αφήσουμε αλλά πολλές φορές τις αφαιρώ μ ένα μαχαιράκι. Αν υπάρχουν μύδια ανοιχτά δεν τα μαγειρέυω. Τα πετάω. Καλά μύδια είναι αυτά που είναι κλειστά. Μετά το μαγείρεμα όμως , όσα δεν ανοίξουν , τα πετάω. Μπορώ να τα βάλω σε μια λεκανίτσα και να τα σκεπάσω με μια βρεγμένη πετσέτα για να τα διατηρήσω μια, δύο μέρες στο ψυγείο.

2.Σε μια κατσαρόλα με πλατύ πάτο , σοτάρω στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτω τα μύδια και το ούζο. 

3.Μόλις το αλκοόλ εξατμηστεί , προσθέτω τη μουστάρδα και αλατοπίπερο. 

4.Σκεπάζω τη κατσαρόλα και αφήνω λίγα λεπτά να ανοίξουν όλα τα μύδια. Μη ξεχνάτε πως όσα δεν ανοίξουν , δεν είναι καλά, τα πετάμε.

5.Αδειάζω τα μύδια σε μια πιατέλα και σερβίρω με λεμόνια .