ΜΥΔΙΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ

2016-01-16 11:15

ΔΕΥΤΕΡΑ:

ΜΥΔΙΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ

Καλή βδομάδα φίλες και φίλοι μου! Κι αυτή τη βδομάδα όπως και τη προηγούμενη ξεκινάω με θαλασσινό αν και τα μύδια που θα χρησιμοποιήσω τα παίρνω απ το σούπερ μάρκετ απ την κατάψυξη κι όχι απ το ψαράδικο. Να κάνω και λίγη οικονομία! Συνήθως μαζί με το σαγανάκι κάνω και λίγες τηγανιτές πατάτες . 

1 σακούλα μύδια χωρίς κέλυφος

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκ. σκόρδο τριμμένη

1 πράσινη και 1 κόκκινη  πιπεριά κομμένη λωρίδες 

1 ποτηράκι ούζο

1 κουτί ντοματάκι 

αλάτι , πιπέρι

λίγο λάδι

άνιθο

200 γρ. τυρί φέτα

Εκτέλεση:

1.Αδειάζω τα μύδια απ τη σακούλα σ΄ ένα σουρωτήρι να στραγκίσουν τα νερά

2. Σ ένα τηγάνι με λάδι σοτάρω το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Σβήνω με το ούζο

3. Μόλις το αλκοόλ εξατμηστεί πρσθέτω τη ντομάτα, αλάτι , πιπέρι και άνιθο. Αφήνω τη σάλτσα να βράσει πέντε λεπτά και προσθέτω τα μύδια. Επειδή τα μύδια θα βγάλουν νερό δε προσθέτω καθόλου νερό στο τηγάνι. 

4.Αφήνω να βράσει άλλα πέντε λεπτά και πριν σβήσω τη φωτιά τρίβω με τα χέρια τη φέτα πάνω στο φαγητό