ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ

2015-11-22 10:20

1 δίχτυ μύδια

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 1/2 κούπα ντομάτα τριμμένη

1 κούπα ρύζι

λίγο άνιθο

μαιντανό

3/4 κούπας λευκό κρασί

1/2 κούπα λάδι

αλάτι -πιπέρι

Εκτέλεση:

1.Βάζω σε κατσαρόλα το λάδι να κάψει και ρίχνω το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να ξανθύνει

2.Προσθέτω τα μύδια και τα μυρωδικά και ανακατεύω 2-3 λεπτά

3.Σβήνω με το κρασί και προσθέτω τη ντομάτα

4.Βάζω 3 κούπες ζεστό νερό και 1 κούπα ρύζι. Αλατοπιπερώνω και αφήνω να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να πιει το νερό του