ΝΤΟΜΑΤΟΡΥΖΟ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
ΝΤΟΜΑΤΟΡΥΖΟ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ
Αυτή η νόστιμη Ηπειρώτικη συνταγή είναι της κυρίας Ευαγγελίας Καρδάρη!!
2 φλ. ρύζι
3 ντομάτες ξεφλουδισμένες
1/2 φλ. λάδι
3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
αλάτι , πιπέρι
Εκτέλεση:
1.Σοτάρω σε κατσαρόλα το σκόρδο με το λάδι. Προσθέτω τις ντομάτες τριμμένες και τα βραζω για μισή ώρα
2.Ρίχνω στη κατσαρόλα με τη σάλτσα 5 φλ. νερό . Μόλις πάρει βράση προσθέτω το ρύζι , λίγο αλάτι , ανακατεύω και σκεπάζω τη κατσαρόλα. Βράζω για 15 περίπου λεπτά
3.Αποσύρω το ρύζι απ τη φωτιά και το αφήνω να απορροφήσει τα υγρά
4.Σερβίρω με πιπέρι και τη κεφαλογραβιέρα τριμμένη