ΝΤΟΜΑΤΟΡΥΖΟ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ

2016-02-13 01:15

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

ΝΤΟΜΑΤΟΡΥΖΟ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ

Αυτή η νόστιμη Ηπειρώτικη συνταγή είναι της κυρίας Ευαγγελίας Καρδάρη!! 

2 φλ. ρύζι

3 ντομάτες ξεφλουδισμένες

1/2 φλ. λάδι

3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο

1 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

αλάτι , πιπέρι

Εκτέλεση:

1.Σοτάρω σε κατσαρόλα το σκόρδο με το λάδι. Προσθέτω τις ντομάτες τριμμένες και τα βραζω για μισή ώρα

2.Ρίχνω στη κατσαρόλα με τη σάλτσα 5 φλ. νερό . Μόλις πάρει βράση προσθέτω το ρύζι , λίγο αλάτι , ανακατεύω και σκεπάζω τη κατσαρόλα. Βράζω για 15 περίπου λεπτά

3.Αποσύρω το ρύζι απ τη φωτιά και το αφήνω να απορροφήσει τα υγρά

4.Σερβίρω με πιπέρι και τη κεφαλογραβιέρα τριμμένη