ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ

2016-04-09 13:21

ΠΕΜΠΤΗ:

ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ

Λατρεμένο φαγάκι !! Μπορείτε να συνοδεύσετε με τηγανιτές πατάτες!

2 μεγάλες μελιτζάνες 

1/2 κ. κιμά μοσχαρίσιο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 μικρό ποτηράκι κρασί λευκό

2 κ.σ. πελτέ

2 κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο

1/2 λίτρο γάλα

150 γρ. βούτυρο

1/2 κούπα αλεύρι

1 αυγό

λάδι

αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση:

1.Ετοιμάζω το κιμά. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω λίγο λάδι και σοτάρω το κρεμμύδι. Προσθέτω τον κιμά και τον ανακατεύω να ασπρίσει και να πιει όλα τα υγρά. Σβήνω με το κρασί και όταν το αλκοόλ εξατμιστεί προσθέτω το πελτέ , αλατοπίπερο και το μαιντανό. Τέολος βάζω ένα ποτήρι νερό και αφήνω σε χαμηλή φωτιά να βράσει ώσπου  να μη μείνει καθόλου ζουμί.

2.Εντομεταξύ έχω ανάψει το φούρνο στο δυνατό κνα ζεσταθεί. Κόβω τις μελιτζάνες στη μέση , αδειάζω μ ένα κουτάλι λίγη απ τη ψύχα τους και τις βάζω σ ένα ταψί με ελάχιστο λάδι από πάνω να ψηθούν. 

3.Τρυπάω μένα πηρούνι τις μελιτζάνες να δω αν μαλάκωσαν καλά και τις βγάζω απ το φούρνο. Τις αλατίζω ελαφρά και τις γεμίζω με το κιμά.

4.Ετοιμάζω τη μπεσαμέλ. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω όλα τα υλικά μαζί εκτός το αυγό. Βάζω το κατσαρολάκι στο μάτι και με ένα σύρμα ανακατεύω συνέχεια ώσπου να πήξει η μπεσαμέλ μου. Αποσύρω απ τη φωτιά και ρίχνω το αυγό ανακατεύοντας γρήγορα. 

5.Με ένα κουτάλι βάζω μπεσαμέλ πάνω στο κιμά στις μελιτζάνες μου προσέχοντας να μη πέφτει στα πλάγια. Αν θέλετε η κρέμα να γίνει πιο τραγανή στην επιφάνεια μπορείτε να προσθέσετε λίγη παρμεζάνα τριμμένη ή λίγη φρυγανιά. 

6.Ψήνω μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.