ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ

2015-11-21 07:30

ΤΡΙΤΗ:

Παστίτσιο

1 κιλό κιμά

1 πακέτο χοντρά μακαρόνια

1 κρεμμύδι

1 τριμμένη ντομάτα

λίγο λευκό κρασί

αλάτι 

πιπέρι

ζάχαρη

1/2 κιλό τυρί φέτα

2 αυγά

1 πλάκα βούτυρο

1 λίτρο γάλα

1 κούπα αλεύρι

λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι

Εκτέλεση:

1.Βράζω τα μακαρόνια αλλά όχι πολύ. Τα στραγγίζω και τα ξαναρίζνω στη κατσαρόλα όπως έιναι ζεστά. Ρίχνω μέσα 1 αυγό , δυό κουταλιές βούτυρο, λίγο γάλα, αλάτι , πιπέρι και τα 2/3 της φέτας. Τα ανακατεύω και τα αφήνω στην άκρη

2.Σε μια κατσαρόλα σοτάρω τον κιμά καλά και προσθέτω το κρεμμύδι να πάρει χρώμα. Σβήνω με το κρασί . Προσθέτω τη ντομάτα , το μαιντανό και αλατοπίπερο. Αφήνω να βράσει μέχρι να πιει τα ζουμιά του

3.Βουτυρώνω ένα ταψί μεγάλο .Βάζω τα μισά μακαρόνια, τον κιμά και τα υπόλοιπα μακαρόνια από πάνω.

4.Ανοίγω το φούρνο να ζεσταίνεται μέχρι να ετοιμάσω τη μπεσαμέλ

5.Σε μια κατσαρόλα βάζω 1 λίτρο γάλα, τη πλάκα το βούτυρο, το υπόλοιπο τυρί, αλάτι και πιπέρι και το αλεύρι. Τα ανακατεύω λίγο και τα βάζω στο μάτι. Ανακατεύω συνέχεια μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Μόλις γίνει τη τραβάω απ τη φωτιά και ρίχνω το αυγό ενώ ανακατεύω γρήγορα. 

6.Ρίχνω τη μπεσαμέλ  πάνω στα μακαρόνια  και με ένα κουτάλι τη βοηθαω να καλυψει όλη την επιφάνεια του ταψιού. Πασπαλίζω με το τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνω