ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

2015-11-21 07:33

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

Πατάτες ογκρατέν

1 1/2 κιλό πατάτες

6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο

6 φέτες γαλοπούλα ψιλοκομμένη

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκ. σκόρδο

250 γρ. γκούντα

50 γρ. κεφαλογραβιέρα

200 γρ. κρέμα γάλακτος

50 γρ. φρέσκο γάλα

2 αυγά

1 κ.σ. φυτίνη 

αλάτι , πιπέρι

Εκτέλεση:

1.Πλένω καλά τις πατάτες και τις βράζω μισή ώρα με τη φλούδα τους

2.Τις καθαρίζω και μόλις κρυώσουν λίγο τις κόβω λεπτές φέτες

3.Σ ένα τηγάνι βάζω τη φυτίνη και σοτάρω το κρεμμύδι , το σκόρδο και το μπέικον

4.Βουτυρώνω ένα πυρέξ και βάζω μια στρώση πατάτες. ΤΙς αλατοπιπερώνω και βάζω λίγο απ το μείγμα απ το τηγάνι. Πασπαλίζω με τη ψιλοκομμένη γαλοπούλα και τα τυριά. Στρώνω και τις υπόλοιπες πατάτες με τον ίδο τρόπο

5. Χτυπάω τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και το γάλα και τα χύνω πάνω στις πατάτες

6.Ψήνω στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου

7.Μπορούμε για περισσότερη νοστιμιά να βράσουμε τις πατάτες σε γάλα και όχι σε νερό