ΠΑΤΑΤΟΣΟΥΠΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
ΠΑΤΑΤΟΣΟΥΠΑ
Ακόμα ένα υπέροχο χειμωνιάτικο φαγάκι που θα λατρέψετε για τη βελούδινη υφή και τη τέλεια ισορροπία στη γεύση!
Για 4-5 άτομα:
1 κ. πατάτες
50 γρ. βούτυρο
2 σκ. σκόρδο
5 φέτες μπέικον
3 πράσα
1 κύβο λαχανικών σε 1 λίτρο νερό
1/2 λίτρο γάλα
2 καρότα
αλάτι - πιπέρι
θυμάρι
Εκτέλεση:
1.Σε μια βαθιά κατσαρόλα σοτάρω στο βούτυρο τα πράσα . Μόλις μαραθούν προσθέτω το σκόρδο λιωμένο αλλά να μην προλάβει να πάρει χρώμα. Προσθέτω το μπέικον και μόλις ροδίσει ρίχνω τις πατάτες και τα καρότα. Τα σοτάρω κι αυτά 2 λεπτά.
2.Ρίχνω το νερό με τον κύβο λαχανικών, το γάλα, αλάτι , πιπέρι και θυμάρι. Χαμηλώνω πολύ το μάτι και αφήνω να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες περίπου 45 λεπτά
3.Μόλις είναι έτοιμο , περνάω μερίδα- μερίδα απ το μπλέντερ και πολτοποιώ τη σούπα μου και τη σερβίρω.