ΠΑΤΑΤΟΣΟΥΠΑ

2016-01-23 11:03

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

ΠΑΤΑΤΟΣΟΥΠΑ

Ακόμα ένα υπέροχο χειμωνιάτικο φαγάκι που θα λατρέψετε για τη βελούδινη υφή και τη τέλεια ισορροπία στη γεύση!

Για 4-5 άτομα:

1 κ. πατάτες

50 γρ. βούτυρο

2 σκ. σκόρδο

5 φέτες μπέικον

3 πράσα

1 κύβο λαχανικών σε 1 λίτρο νερό

1/2 λίτρο γάλα

2 καρότα

αλάτι - πιπέρι

θυμάρι

Εκτέλεση:

1.Σε μια βαθιά κατσαρόλα σοτάρω στο βούτυρο τα πράσα . Μόλις μαραθούν προσθέτω  το σκόρδο λιωμένο αλλά να μην προλάβει να πάρει χρώμα. Προσθέτω το μπέικον και μόλις ροδίσει ρίχνω τις πατάτες και τα καρότα. Τα σοτάρω κι αυτά 2 λεπτά.

2.Ρίχνω το νερό με τον κύβο λαχανικών, το γάλα, αλάτι , πιπέρι και θυμάρι. Χαμηλώνω πολύ το μάτι και αφήνω να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες περίπου 45 λεπτά

3.Μόλις είναι έτοιμο , περνάω μερίδα- μερίδα απ το μπλέντερ και πολτοποιώ τη σούπα μου και τη σερβίρω.