ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

2016-04-16 12:42

ΤΡΙΤΗ:

ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

Την επόμενη βδομάδα που είναι και Μεγάλη Εβδομάδα , δεν θα έχω κρέας στο μενού φυσικά, γι αυτό όσοι δεν νηστεύετε ακόμα απολαύστε το!!! Το συγκεκριμένο κοτόπουλο είναι απλό τηγανιτό κοτόπουλο στο τηγάνι με τις ρήγες με μια ιδιαίτερη πικάντικη σάλτσα από αβοκάντο!

4 στήθη κοτόπουλου

2 αβοκάντο λιωμένα

1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

3 καυτερές πιπερίτσες (ή 3 ψητές κόκκινες πιπεριές αν δε θέλετε καυτερά)

2 κ.γ. κόλιανδρος

χυμός από 1 λεμόνι

2 κ.σ. λάδι

1 κ.γ. μπαχαρικά (πιπέρι, πάπρικα, κάρυ)

4 πίτες 

Εκτέλεση:

1.Βάζω τα στήθη κοτόπουλου σ ένα μπολ  μαζί με το λάδι , αλάτι και τα τρία μπαχαρικά και τα κάνω ένα μασάζ να μαριναριστούν. Τα αφήνω πέντε λεπτά ώσπου να ετοιμάσω τη σάλτσα. 

2.Ανακατεύω το αβοκάντο, το κρεμμυδάκι , τις πιπεριές, λεμόνι, κόλιανδρο και αλατοπίπερο και βάζω τη σάλτσα στο ψυγείο μέχρι να σερβίρω.

3.Ζεσταίνω αντικολλητικό τηγάνι με ρήγες και τηγανίζω τα στήθη καλά να ψηθούν ως το κέντρο. 

4.Μοιράζω το μείγμα του αβοκάντο σε τέσσερα πιάτα , κόβω φέτες τα στήθη κοτόπουλου , τα τακτοποιώ στα πιάτα και σερβίρω με κομμένες πιτούλες.