ΠΡΑΣΑ ΛΕΜΟΝΑΤΑ

2015-12-05 12:39

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

ΠΡΑΣΟΡΥΖΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ

Τα καλά μου τα παιδάκια που λέτε, κάθε φορά που έλεγα να κάνω πρασόρυζο ξύνιζαν τη μουρίτσα τους. Δοκίμασα λοιπόν αυτή τη συνταγή και ναι!!! τα πιάτα άδειασαν! Όταν τη δοκιμάσετε κι εσείς θα καταάβετε γιατί.

1 δεματάκι πράσα (5-6 περίπου)

1 1/2 κούπα ρύζι μακρύκοκο

1 κούπα λάδι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

χυμο από δύο λεμόνια

μισό ματσάκι άνιθο

3 κ.σ. δυόσμο φρέσκο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

1.Καθαρίζω  και κόβω φετούλες τα πράσα. 

2.Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το λάδι και σοτάρω το κρεμύδι. Προσθέτω τα πράσα και αφήνω να σοταριστούν και αυτά καλά.

3.Προσθέτω ζεστό νεράκι να σκεπάσω τα πράσα , το χυμό λεμονιού και αλατοπόπερο

4.Όταν τα πράσα μαλακώσουν αρκετά ρίχνω το ρύζι και αφήνω να   σιγοβράσει ώσπου να μαλακώσει και να χυλώσει 

5.Σερβίρω με λίγο έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι