ΨΑΡΙ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ

2016-01-23 11:00

ΔΕΥΤΕΡΑ:

ΨΑΡΙ ΜΑΡΙΝΑΤΟ

Καλή βδομάδα !! Την τελευταία βδομάδα του μήνα λέω να την ξεκινήσω με μια υπέροχη συνταγή απ τη γειτονική μας Κύπρο! Μπορείτε να την κάνετε με ότι ψάρι θέλετε για τηγάνι! 

Για 4 άτομα:

1 κιλό ψάρια για τηγάνι ολόκληρα ή φιλέτα

αλεύρι για το αλέυρωμα και 2 κ.σ. επιπλέον

ηλιέλαιο για τηγάνισμα

3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες

1/4 φλ. κόκκινο κρασί

1/4 φλ. λευκό κρασί

1 κ.γ. δεντρολίβανο 

1 φύλλο δάφνης

2 κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο

1/4 φλ. ντοματοπελτέ

1 φλ. νερό

1/2 κ.γ. ζάχαρη

αλάτι -πιπέρι

Εκτέλεση:

1.Αφού έχω καθαρίσει και πλύνει καλά τα ψάρια , τα στεγνώνω με χαρτί κουζίνας, τα αλατοπιπερώνω και τα αφήνω περίπου 20 λεπτά στο ψυγείο .

2. Αλευρώνω τα ψάρια και τα τηγανίζω να ροδίσουν καλά κι απ τις δύο πλευρές.

3.Αδειάζω το λάδι απ το τηγάνι αλλά κρατάω 2 κ.σ. και προσθέτω το σκόρδο και το αλεύρι και τηγανίζω να πάρει ελσφρύ κανθό χρώμα. Προσθέτω τα κρασιά, τη δάφνη, το δεντρολίβανο, το μαιντανό, το πελτέ και το νερό και αφήνω να βράσει 5 λεπτά να δέσει η σάλτσα. Προσθέτω τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνω

4.Περιχύνω με τη σάλτσα τα ψάρια και σερβίρω ζεστά