ΨΑΡΙ ΠΛΑΚΙ

2016-02-05 22:45

ΔΕΥΤΕΡΑ:

ΨΑΡΙ ΠΛΑΚΙ

Υπέροχο μεσογιακό φαγητό , ζουμερό  και υγιηνό για την πρώτη μέρα της βδομάδας! Μπορείτε να το κάνετε με ότι μεγάλα ψάρια θέλετε , λαυράκια, κέφαλο, μπακαλιάρο κ. α. 

1 ψάρι μεγάλο 1 1/2 κ. περίπου

5 κ.σ. ελαιόλαδο

5 ντομάτες ψιλοκομμένες

2 σκ. σκόρδο πολτοποιημένες

2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα ροδέλες

2 κ.σ. μαιντανό

χυμό 2 λεμονιών

1/2 φλ.. λευκό κρασί

αλάτι, πιπέρι

κίμυνο

 Εκτέλεση:

1. Καθαρίζω και πλένω το ψάρι. Το βάζω σ ένα πυρέξ και το περιχύνω με το χυμό λεμονιού

2.Πλένω τις ντομάτες και τις κόβω. Λιώνω το σκόρδο , αλατοπιπερώνω το ψάρι και το καλύπτω με ντομάτες , κρεμμύδια , το μαιντανό και το περιχύνω με το ελαιόλαδο και ένα φλιτζάνι νερό. Απλώνω το σκόρδο γύρω-γύρω απ το ψάρι. Πασπαλίζω με κίμυνο

3. Προσθέτω λίγο νερό ακόμα, το κρασί και το ψήνω στο φούρντο στους 180 βαθμούς  για 1 ώρα