ΨΑΡΙ ΠΛΑΚΙ
ΔΕΥΤΕΡΑ:
ΨΑΡΙ ΠΛΑΚΙ
Υπέροχο μεσογιακό φαγητό , ζουμερό και υγιηνό για την πρώτη μέρα της βδομάδας! Μπορείτε να το κάνετε με ότι μεγάλα ψάρια θέλετε , λαυράκια, κέφαλο, μπακαλιάρο κ. α.
1 ψάρι μεγάλο 1 1/2 κ. περίπου
5 κ.σ. ελαιόλαδο
5 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 σκ. σκόρδο πολτοποιημένες
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα ροδέλες
2 κ.σ. μαιντανό
χυμό 2 λεμονιών
1/2 φλ.. λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
κίμυνο
Εκτέλεση:
1. Καθαρίζω και πλένω το ψάρι. Το βάζω σ ένα πυρέξ και το περιχύνω με το χυμό λεμονιού
2.Πλένω τις ντομάτες και τις κόβω. Λιώνω το σκόρδο , αλατοπιπερώνω το ψάρι και το καλύπτω με ντομάτες , κρεμμύδια , το μαιντανό και το περιχύνω με το ελαιόλαδο και ένα φλιτζάνι νερό. Απλώνω το σκόρδο γύρω-γύρω απ το ψάρι. Πασπαλίζω με κίμυνο
3. Προσθέτω λίγο νερό ακόμα, το κρασί και το ψήνω στο φούρντο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα