ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ

2015-12-16 11:28

ΓΕΜΙΣΤΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ:

Κάποτε που είχα τη τύχη να δουλέψω σε κάποια κουζίνα είχα μάθει να φτιάχνω αυτό το ψαρονέφρι με το οποίο περιττό να σας πω ότι γινόταν πανικός! Επειδή το ψαρονέφρι είναι λίγο ακριβό , με την ίδια γέμηση μπορείτε να κάνετε μπιφτέκια γεμιστά ή στεκάκια , δηλαδή μπριζολάκια χωρίς κόκκαλο. 

2 ψαρονέφρια (χοιρινό φιλέτο)

1 μικρή ώριμη ντομάτα 

200 γρ. φέτα

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

αλάτι -πιπέρι

ρίγανη

λάδι

Εκτέλεση:

1.Όπως έχω το φιλέτο μπροστά μου με ένα μαχαίρι χαράζω κατά  μήκος από πάνω προς τα κάτω χωρίς να το κόψω μέχρι κάτω. Χτυπάω με ένα σφυράκι κουζίνας η με τη παλάμη μου να ανοίξει όσο γίνεται πιο λεπτό. Πρέπει να γίενι ενα μεγάλο τρίγωνο κομμάτι. Καλύτερα ζητήστε απ τον κρεοπόλη να το κάνει 

2.Ανακατεύτω με τα χέρια μου  τη ψιλοκομμένη ντομάτα , με το κρεμμύδι και τη φέτα 

3.Αλατοπιπερώνω το φιλέτο, το γεμίζω με το μίγμα της ντομάτας και το κλείινω με οδοντογλυφίδες. Αλατοπιπερώνω και απ την έξω μεριά και πασπαλίζω με ρίγανη

4.Σε ένα τηγάνι γκριλ (με ρίγες) ψήνω το φιλέτο πρώτα απ τη μια μεριά και ύστερα απ την άλλη.  Θα σας πάρει περίπου 20 λεπτά