ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ:
Ψαρόσουπα
Για να κάνουμε ψαρόσουπα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ψάρια όπως ροφό , σφυρίδα, δράκαινες, συναγρίδα, σκορπίνες , μπακαλιαράκια ή κοκκινόψαρα.
1 κιλό περίπου ψάρι
5 πατάτες
4 καρότα
1 ματσάκι σέλινο
1 τριμμένη ντομάτα
λάδι
αλάτι ,πιπέρι
2 αυγά
2 λεμόνια
Εκτέλεση:
1.Αφού έχω καθαρίσει καλά τα ψάρια μου τα βάζω σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό να βράσουν για δέκα λεπτά
2.Βγάζω τα ψάρια σε μια πιατέλα και τα αλατοπιπερώνω
3.Σε καθαρή κατσαρόλα σουρώνω καλά το ζουμι απ το ψάρι για να μη μείνουν κόκκαλα
4.Προσθέτω τα λαχανικά χοντροκομμένα, αλάτι , πιπέρι και λάδι και αφήνω να βράσουν
5.Παίρνω δυο κουτάλες απ το φαγητό μου και το αλέθω στο μπλεντερ. Το ρίχνω ξανά στη κατσαρόλα
6.Χτυπάω σ ένα βαθύ πιάτο τα αυγά καλά , προσθέτω σιγά σιγά το χυμό λεμόνι και ζουμί απ τη σούπα. Το ρίχνω όλο στην κατσαρόλα και την ανακατευω ελαφρά