ΨΗΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ:
ΨΗΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
Δυο βδομάδες έμειναν ως το Πάσχα και όσοι δε νηστεύετε ακόμα σίγουρα τη Μεγάλη Εβδομάδα θα το κάνετε. Ανάψτε λοιπόν τα κάρβουνα και απολάυστε ένα ψητό στήθος κοτόπουλου!!
1 στήθος κοτόπουλου φιλεταρισμένο
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα γλυκιά
1 κ.σ. μουστάρδα
χυμό από 1 λεμόνι
1 φλυτζανάκι λάδι
ρίγανη
Εκτέλεση:
1.Απ το προηγούμενο βράδυ χτυπάω όλα τα υλικά μαζί σ ένα μπολάκι και κάνω μασάζ στο φιλέτο μου με το μείγμα. Το βάζω στο ψυγείο ως την επόμενη μέρα που θα το ψήσω.
2.Ανάβω τα κάρβουνα και σ ένα μπολάκι βάζω ακόμα λίγο λάδι με λεμόνι και με το πηρούνι μου καρφώνω τη μισή λομονόκουπα και μ΄αυτή καθαρίζω τη σχάρα μου.
3.Ψήνω το κοτόπουλο χωρίς να το γυρνάω συνέχεια (για να κάνει ρίγες απ τη σχάρα) αλοίβοντας που και που με το λαδολέμονο. Χρειάζεται περίπου 45-50 λεπτά να ψηθεί.
4.Σερβίρετε με ψητά λαχανικά, πατάτες τηγανητές ή σαλάτα.