ΡΕΒΥΘΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
ΡΕΒΥΘΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Το πρώτο που χρειάζεστε είναι ένα πήλινο σκεύος με καπάκι που να μπαίνει στο φούρνο , όπως αυτά που έχουν στη Σίφνο. Αν δεν έχετε , τότε πάρτε ένα ταψί βαθύ και σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο όσο καλύτερα γίνεται.
1 κ. ρεβύθια
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 νεροπότηρο ελαιόλαδο
2 κ.σ. φυλλαράκια δεντρολίβανο
χυμός από 2 λεμόνια
αλάτι
Εκτέλεση:
1.Βάζετε από βραδίς τα ρεβύθια σε νερό να φουσκώσουν. Το πρωί τα ξεβγάζω , τα τρίβω λίγο με τα χέρια και τα ξαναβάζω στο νερό , αυτή τη φορά με λίγη σόδα. Τα αφήνω καμιά ώρα και τα τρίβω πάλι να φύγουν τα φλούδια. Αν εργάζεστε και δεν προλαβαίνετε να κάνετε αυτή τη διαδικασία , υπάρχουν και ρεβύθια χωρίς φλούδα που χρειάζονται μόνο μούσκεμα.
2.Βάζω τα ρεβύθια στο ταψί, τα ανακατεύω με το κρεμμύδι , το δεντρολίβανο και τα περιχύνω με το λάδι. Συμπληρώνω νεράκι μέχρι να σκεπαστούν.
3.Τα ψήνω στους 170 βαθμούς για 3 ώρες . Τα βγάζω και τα περιχύνω με χυμό λεμονιού. Συνοδεύονται με ελίτσες και διάφορα τουρσιά