ΡΕΒΥΘΟΣΟΥΠΑ

2016-01-09 01:55

ΤΕΤΑΡΤΗ:

ΡΕΒΥΘΟΣΟΥΠΑ:

Καιρό έχουμε να φάμε όσπριο ή ακόμα είμαι μπουχτισμένη απ τις γιορτές; Όπως και νά χει τα ρεβύθια με κόκκινη σάλτσα είναι πολύυυ νόστιμα!

Για 6 άτομα τουλάχιστον

1/2 κ. ρεβύθια

1 κουτί σάλτσα ντομάτα

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

αλάτι , πιπέρι

λίγο κίμυνο

μισή κούπα ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

1. Έχω μουλιάσει τα ρεβύθια απ το προηγούμενο βράδυ. Σε μια κατσαρόλα σοτάρω στο λάδι το κρεμμύδι να ξανθύνει

2.Ρίχνω τα ρεβύθια και τη σάλτσα. Προσθέτω και τα μπαχαρικά και νερό να σκεπάσω τα ρεβύθια . Χαμηλώνω τη φωτιά και βράζω περίπου μια ώρα. Αν σωθεί το νερό και τα ρεβύθια μου δεν έχουν μαλακώσει αρκετά , προσθέτω λίγο ακόμα νεράκι και αφήνω να βράσουν ώσπου να μαλακώσουν