ΡΥΖΙ ΜΕ ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΑΣ
ΠΕΜΠΤΗ:
ΡΥΖΙ ΜΕ ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΑΣ
Προσωπικά προτιμώ τις κοιλίτσες της κότας που είναι πιο σκληρές και λαστιχοτές και μοιάζουν με οχτάρια. Για πιο μαλακό κρέας όμως πάρτε συκωτακια
1 νεροπότηρο ρύζι νυχάκι
3 νεροπότηρα νερό
2-3 κ.σ. βούτυρο
1/2 κ. συκωτάκια πουλιών
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
1 πρέζα κανέλα
1 φλ. τσαγιού χυμός ντομάτας
1 νεροπότηρο γλυκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1.Ετοιμάζω το πιλάφι: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το βούτυρο και ρίχνω το ρύζι. Το σοτάρω καλά για 2-3 λεπτά και προσθέτω 2 1/2 ποτήρια νερό και λίγο αλάτι και το μαγειρεύω σε χαμηλή φωτιά μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλα τα υγρά.
2.Σε μια κατσαρόλα βάζω το λάδι, σοτάρω το κρεμμύδι και ύστερα από λίγο ρίχνω τα συκωτάκια. Μαγειρεύω ανακατεύοντας
3. Μόλις ροδίσουν , τα σβήνω με το γλυκό κρασί. Ρίχνω τη κανέλα , τη δάφνη και το πιπέρι. Τα αφήνω να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά 2-3 λεπτά .
4. Αλατίζω και ρίχνω το χυμό ντομάτας. Σιγομαγειρεύω μέχρι να μαλακώσουν τα συκωτάκια και να δέσει η σάλτσα.