ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΛΑΔΙ ΤΡΟΥΦΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ:
ΡΥΖΟΤΟ ΜΕ ΛΑΔΙ ΤΡΟΥΦΑΣ
Να πως μπορούμε να κάνουμε ένα απλό ρυζότο να απογειωθεί χωρίς να καταξοδευτούμε! Αντί να πουλήσουμε εκέινο το κτηματάκι και να ψάχνουμε να βρούμε τρούφες, απλά πηγαίνουμε στο σούπερ μάρκετ και αγοράζουμε ένα λάδι τρούφας!!! χαχα!
1 κούπα ρύζι
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4-5 μανιτάρια κομμένα φετούλες
3 κ.σ. βούτυρο
4-5 σταγόνες λάδι τρούφας
1 μικρό ποτηράκι κρασί λευκό
μαιντανό ψιλοκομμένο
αλάτι , πιπέρι
2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση:
1.Σ ένα βαθύ τηγάνι βάζω τις 2 κουταλιές βούτυρο και σοτάρω το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Προσθέτω το ρύζι και ανακατεύω. Σβήνω με το κρασί.
2.Προσθέτω νερό λίγο λίγο τη φορά και ανακατεύω συνέχεια μαγειρέυοντας σε χαμηλή φωτιά. Αφήνω έτσι το άμυλο απ το ρύζι να βγει και να χυλώνει το ρυζότο μου.
3.Όταν το ρύζι κοντεύει να γίνει προσθέτω το λάδι τρούφας, αλατοπίπερο , παρμεζάνα και μια κουταλιά βούτυρο .
4.Τέλος προσθέτω το μαιντανό και σερβίρω. Θα μοσχοβολήσει το σπίτι!