ΣΑΛΙΓΓΑΡΙΑ ΓΙΑΧΝΙ

2015-11-27 09:34

1 κιλό σαλιγγάρια

1/2 κούπα λάδι

2 μέτρια κρεμμύδια

4 σκ. σκόρδο

1/2 κιλό ντομάτες

1 κούπα κόκκινο κρασί

λίγο μαιντανό 

αλάτι . πιπέρι

Εκτέλεση:

1.Βγάζω απ τα σαλιγγαρια τα ταπώματά τους και τα βάζω σε βραστό νερό. Με μια κουταλιά αλάτι βράζω για 5 λεπτά. Μετά τα ξεπλένω με αρκετό νερό ώσπου να καθαρίσουν. 

2. Τα βάζω στη κατσαρόλα με το λάδι, το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και το σκόρδο και τα τσιγαρίζω ώσπου να πιουν το νερό τους. 

3.Προσθέτω το κρασί , την ντομάτα, το μαιντανό, το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνω να ψηθούν σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα