ΣΦΥΡΙΔΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
ΔΕΥΤΕΡΑ:
ΣΦΥΡΙΔΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΚΡΑΣΙ
Αυτή τη βδομάδα έχω τη χαρά να φιλοξενώ συνταγές από τέσσερις καταπληκτικές μαγείρισσες!!! Η πρώτη είναι μία ποντιακή συνταγή της κυρίας Μαρίας Αθανασίου !!
1 σφυρίδα περίπου 1 1/2 κιλό
μισό φλ. λάδι
3 σκ. σκόρδο
1 φλ. κρασί λευκό
1 κ.γ. ρίγανη
μισό φλ. χυμό λεμονιού
4 πατατες κομμένες σε φέτες
αλάτι , πιπέρι
Εκτέλεση:
1.Καθαρίζω το ψάρι και το πλένω καλά. Το πασπαλίζω με αλάτι , το χωρίζω με το μαχαίρι στα δύο κατά μήκος της ραχοκοκκαλιάς. Αφαιρώ τη ραχοκοκκαλιά και το τοποθετώ σε ένα πυρέξ με τη πέτσα προς τα κάτω.
2.Το πασπαλίζω με αλάτι , πιπέρι και προσθέτω και το σκόρδο ψιλοκομμένο , τη ρίγανη, το κρασί και λίγο νερό.
3.Χτυπάω το λάδι με το χυμό λεμονιού , περιχύνω το ψάρι και τοποθετώ τις πατάτες γύρω απ αυτό.
4.Το σκεπάζω και το ψήνω στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά . Αφαιρώ το καπάκι και αφήνω να ροδίσουν οι πατάτες.