ΣΦΥΡΙΔΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

2016-02-19 22:00

ΔΕΥΤΕΡΑ:

ΣΦΥΡΙΔΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΚΡΑΣΙ 

Αυτή τη βδομάδα έχω τη χαρά να φιλοξενώ συνταγές από τέσσερις καταπληκτικές μαγείρισσες!!! Η πρώτη είναι μία ποντιακή συνταγή της κυρίας Μαρίας Αθανασίου !!

1 σφυρίδα περίπου 1 1/2 κιλό

μισό φλ. λάδι

3 σκ. σκόρδο

1 φλ. κρασί λευκό

1 κ.γ. ρίγανη

μισό φλ. χυμό λεμονιού

4 πατατες κομμένες σε φέτες

αλάτι , πιπέρι

Εκτέλεση:

1.Καθαρίζω το ψάρι και το πλένω καλά. Το πασπαλίζω με αλάτι , το χωρίζω με το μαχαίρι στα δύο κατά μήκος της ραχοκοκκαλιάς. Αφαιρώ τη ραχοκοκκαλιά και το τοποθετώ σε ένα πυρέξ με τη πέτσα προς τα κάτω.

2.Το πασπαλίζω με αλάτι , πιπέρι και προσθέτω και το σκόρδο ψιλοκομμένο , τη ρίγανη, το κρασί και λίγο νερό. 

3.Χτυπάω το λάδι με το χυμό λεμονιού , περιχύνω το ψάρι και τοποθετώ τις πατάτες γύρω απ αυτό.

4.Το σκεπάζω και το ψήνω στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά . Αφαιρώ το καπάκι και αφήνω να ροδίσουν οι πατάτες.