ΣΟΛΩΜΟΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ:
ΣΟΛΩΜΟΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ:
Καλή βδομάδα φίλες και φίλοι μου!! Αυτή τη βδομάδα είπα να ξεκινήσω το μενού μας με ψαράκι γιατί σκέφτηκα πως αν πηγαίνουμε κάθε Δευτέρα για ψώνια, δε θα μπορούμε να κρατάμε το ψάρι στο ψυγείο πολλές μέρες, αλλά είναι καλύτερα να το καταναλώνουμε την ίδια μέρα. Η συνταγή που θα σας δώσω προέρχεται απ την Ιταλία και είναι μια πραγματική απόλαυση!!
Για 4 άτομα περίπου
700 γρ. σολωμό
500 γρ. ντομάτες
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
μισό ματσάκι άνιθο
μισό ματσάκι μαιντανό
λίγο βασιλικό
αλάτι , πιπέρι
χυμό από 1 λεμόνι
6 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 220 βαθμούς. Πλένω και στεγνώνω το ψάρι και το κόβω σε 8 φέτες . Πλένω τις ντομάτες και τις κόβω φέτες
2.Ψιλοκόβω τα κρεμμυδάκια , το μαιντανό , το άνιθο και το βασιλικό
3.Σ ένα πυρέξ βάζω εναλλάξ μια φέτα ψάρι και ντομάτες. Από πάνω ρίχνω τα μυρωδικά, αλατοπίπερο , το χυμό λεμονιού και το λάδι
4.Ψήνω 15 με 20 λεπτά. Συνοδεύεται πολύ ωραία με ρυζάκι