ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ
Η βασική ιδέα του σουφλέ είναι να κάνουμε μια μπεσαμέλ και να την ανακατέψουμε με κάποιο υλικό, το οποίο μπορεί να είναι τυριά ή κοτόπουλο ή σπανάκι ή ότι άλλο θέλουμε. Έτσι, ξέροντας τη βάση μπορούμε να κάνουμε σουφλέ με ότι έχουμμε στο ψυγείο μας! Θα σας πω πως κάνω το σουφλέ με τυριά
1/2 κούπα τριμμένη γραβιέρα
1/2 κούπα τριμμένο έμενταλ
2 φέτες ψιλοκομμένο ζαμπόν
1/2 κούπα βούτυρο
1/2 κούπα αλεύρι
2 κούπες γάλα
3 αυγά
λίγο μοσχοκάρυδο
λίγο άνιθο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
1.Χτυπάω τα αυγά προσθέτοντας το γάλα και το μοσχοκάρυδο
2.Ξανθαίνω το αλέυρι σε καυτό βούτυρο και προσθέτω τα παραπάνω υλικά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ
3.Αναμειγνύω τα τυριά με το ζαμπόν και το άνιθο. Τα ρίχνω στη μπεσαμέλ και ανακατεύω καλά
4.Γυρίζω το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ και ψήνω σε μέτριο φούρνο ώσπου να φουσκώσει και να ροδίσει. Δεν ανοίγω το φούρνο εντομεταξύ γιατί θα ξεφουσκώσει το σουφλέ. Σερβίρεται αμέσως μόλις βγει απ το φούρνο