ΣΟΥΠΙΕΣ ΚΡΑΣΑΤΕΣ

2016-03-04 22:22

ΔΕΥΤΕΡΑ:

ΣΟΥΠΙΕΣ ΚΡΑΣΑΤΕΣ

Καλή βδομάδα φίλες και φίλοι μου! Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τα όμορφα σχόλια που μου στέλνετε καθώς και για την εμπιστοσύνη που μου δείχνετε όσοι μοιράζεστε μαζί μου τις δικές σας συνταγές!! Θα ξεκινήσω όπως συνήθως με θαλασσινό για να μπαίνουμε σιγά σιγά στο πνέυμα της Σαρακοστής. Πρέπει να σας πω πως θα συνεχίσω να σας δίνω πλήρες πρόγραμμα όλη τη βδομάδα και για σας που νηστεύετε θα μπορείτε να αντικαθιστάτε το κρέας με ένα φαγητό απ τη στήλη 'νηστίσιμα'. 

1 κ. φρέσκες σουπιές ( όσο πιο μικρές γίνεται ή αν είναι μεγάλες κομμένες στα τρία)

3 φλ. τσαγιού φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια

1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

1 φλ. τσαγιού άνιθο

1 νεροπότηρο λευκό κρασί

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Τσιγαρίζω στο λάδι το κρεμμύδι και αμέσως μετά προσθέτω τις σουπιές.

2. Τις σβήνω με το κρασί και αφήνω να πάρουν μια βράση

3. Τις μαγειρεύω περίπου μισή ώρα με ανοιχτή κατσαρόλα και προσθέτω τον άνιθο και αλατοπίπερο. Συνεχίζω το μαγείρεμα για ακόμα μισή ώρα σε μέτρια φωτιά

4. Μόλις μακαλώσουν τις βγάζω απ τη φωτιά και τις σερβίρω με άσπρο ρύζι. Προσοχή να μην αφαιρέσετε το μελάνι γιατί μεγάλο μέρος της νοστιμιάς τους βρίσκεται ακριβώς εκεί!