ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ:
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΑ
Δε χρειάζεται συστάσεις αυτή η μακαρονάδα ! Βάλτε ποδιές και πάμε Νάπολη!!!!
Για 4-5 άτομα:
1 μέτριο κρεμμύδι
1 καρότο
1 κλαρί σέλινο
2 κ.σ. λάδι
500 γρ. πολύ ώριμες ντομάτες
2 κ.σ. μαιντανό
2 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι -πιπέρι
1 πακέτο σπαγγέτι
Εκτέλεση:
1.Ψιλοκόβω το κρεμμύδι , το σέλινο και το καρότο και τα σοτάρω σ ένα βαθύ τηγάνι στο λάδι. Χαμηλώνω τη φωτιά, κλείνω με το καπάκι και αφήνω να βράσουν 10 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
2.Κόβω τις ντομάτες και τις προσθέτω στα λαχανικά. Δυναμώνω τη φωτιά και ρίχνω μισή κούπα νερό , τη ζάχαρη και το μαιντανό. Μόλις πάρει βράση ξαναχαμηλώνω και αφήνω 45 λεπτά να βράσει η σάλτσα ανακατεύοντας συχνά. Αν γίνει πολύ πιχτή η σάλτσα προσθέτω λίγο νεράκι ακόμα
3.Βράζω τα μακαρόνια , τα στραγγίζω και τα ρίχνω στο τηγάνι με τη σάλτσα . Ανακατεύω και σερβίρω